De mooiste kleuren zijn nu ook de beste!

De minerale verven van de firma KEIM zijn toegepast in de architectuur van de twintigste en eenentwintigste eeuw: van historicisme tot Art Nouveau en Bauhaus tot de spectaculaire deconstructivistische hedendaagse gebouwen.

Generaties gerenommeerde architecten, ambachtslieden en kunstenaars zijn niet alleen overtuigd van de minerale verven van KEIM, maar er ook door geïnspireerd.

Het principe van de ongeëvenaarde lange standtijd van de verven is tot op de dag van vandaag onveranderd: het silicaat bindmiddel waterglas gaat, door een chemisch proces dat verkiezeling wordt genoemd, een onverbrekelijke verbinding aan met de ondergrond.

Waterglas is transparant, waardoor licht ongehinderd op de intens gekleurde anorganische pigmenten kan vallen.

De pigmentkristallen reflecteren het licht onder een bepaalde hoek en kleuren zo het materiaal. Het resultaat is een combinatie van ongeëvenaarde kleurdiepte met een zijdematte uitstraling van het oppervlak. De kleurtint wordt één met de ondergrond.

Deze architecturale benadering is ideaal voor de kleurcollecties van Le Corbusier. Voor individuele kleurconcepten die een verbinding vormen met de architectuur.